Αρχική Κλείσιμο

Διεύθυνση

Εκτελεστική Επιτροπή

Η Ειρήνη Γερουλάνου (γεν. 1960) εργάζεται στο Μουσείο Μπενάκη από το 1984 ως βοηθός του διευθυντή Άγγελου Δεληβορριά. Από το 1997 είναι αναπληρωτής διευθυντής και από το 2016 μέλος της διοικητικής του επιτροπής του Μουσείου. Σπούδασε ιστορία στο Deree College και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη μουσειολογία στο Πανεπιστήμιο του Leicester.


Ο Γιώργης Μαγγίνης (γεν. 1971) είναι διδάκτωρ αρχαιολογίας και ιστορίας της τέχνης και επίτιμος εταίρος του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου. Έχει διδάξει ιστορία της βυζαντινής, ισλαμικής και κινεζικής τέχνης στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (SOAS, Courtauld Institute) κ.αλ. Έχει συμμετάσχει σε αρχαιολογικές ανασκαφές στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Αίγυπτο κι έχει εργαστεί στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, στην επανέκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων, καθώς και ως σύμβουλος ανάπτυξης μουσείων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα και δύο βιβλία: Mount Sinai: A History of Travellers and Pilgrims (2016) και China Rediscovered: The Benaki Museum Collection of Chinese Ceramics (2016).


Ο Χάρης Σιαμπάνης (γεν. 1982) είναι ο οικονομικός και επιχειρησιακός διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη από το Μάιο του 2012, υπεύθυνος για την εποπτεία όλων των οικονομικών δραστηριοτήτων του καθώς και για την εξασφάλιση της οικονομικής βιωσιμότητάς του. Πριν ενταχθεί στο ίδρυμα εργάσθηκε ως σύμβουλος επιχειρήσεων στην πολυεθνική εταιρεία The Boston Consulting Group με ιδιαίτερη έμφαση σε οικονομικές αναδιαρθρώσεις, συγχωνεύσεις και εξαγορές και στον στρατηγικό σχεδιασμό επιχειρήσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Σπούδασε χημικός μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και κατέκτησε τον μεταπτυχιακό του τίτλο με πλήρη υποτροφία από το Πανεπιστήμιο Tufts της Βοστώνης.